W tym roku szkolnym uczniowie klas 1-3 uczęszczający do świetlicy szkolnej mieli możliwość wzięcia udziału w zajęciach kulinarnych,
które odbywały się w dniach: 7/14 grudnia, 18/25 marca w godzinach popołudniowych.
Mając na uwadze zainteresowania dzieci zmaganiami kulinarnymi, stworzyłyśmy zajęcia, które w dużej mierze odpowiadają na ich potrzeby.
Te zajęcia to doskonała okazja, aby nabyć nowe umiejętności i wznieść się na wyżyny kulinarnych możliwości, dobrze się bawić,
a przy tym poznać nowych kolegów.
Mając przygotowane stanowiska pracy, zgromadzone produkty, opracowany plan działania wspólnie na zajęciach piekliśmy ciasto
korzenne oraz pierniczki, które później ozdabialiśmy, a także babeczki oraz mazurek wielkanocny, a wszystko zgodnie
z przepisami bhp oraz zasadami savour-vivre.
Na koniec zajęć dzieci miały możliwość skosztowania swoich wypieków, a także poczęstowania bliskich.
Opiekę nad dziećmi podczas zajęć sprawowały: M. Mielżyńska, A.Salamon